Sült süngomba zöldborsó-cukkini rizottóval

A süngombának megsütve kellemes, karakteres íze lesz, egy könnyed rizottó jó választás hozzá.
Hozzávalók:
- 2-3 pohár zöldségalaplé
- 2-3 ek olaj
- 1 pohár rizs
- 2 ek hántolt tökmag
- ½ szál póréhagyma
- ½ bébicukkini
- ½ pohár zöldborsó
- só
- leheletnyi bors
- 2 ek parmezán- 2 ek vaj
- kb 150 g süngomba
- 1-2 cikk fokhagyma
Az alaplevet felforrósítjuk, a cukkinit megpucoljuk
és felkockázzuk, a póréhagymát felkarikázzuk, és forró olajban a tökmaggal picit
megfuttatjuk. Hozzáadjuk a rizst,
sózzuk. Kavargatva együtt pirítjuk, amíg a rizs enyhén üveges nem
lesz. Hozzáadjuk a cukkinit,
borsozzuk és elkezdjük
felöntögetni a forró alaplével.
Az alaplevet folyamatos keverés mellett adagolgatjuk a rizshez, el-eldolgozva,
mindig csak annyit, amennyit épp felvesz. Mikor a rizs félig megpuhult,
mehet bele a zöldborsó
is. Az alaplevet adagoljuk, míg a rizs teljesen meg nem puhul.
Ha kész, beleforgatjuk a parmezánt majd 5-10
percig lefedve pihentetjük.A gomba
A süngombát nem mossuk, de eltávolítjuk a nem megfelelőnek ítélt részeket, majd
összevagdossuk. A vajat
egy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a gombát és meg-meg keverve,
átforgatva megsütjük. Amikorra elkészül, a "sün" "szőrei" karamellizálódnak.
Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát.Frissen tálaljuk.
Forrás:
https://vegetarianusreceptek.hu/recept/sult-sungomba-zoldborso-cukkini-rizottoval/37858.html