Sonkába csavart csirke és laskagomba krémhab

Javasolt laskagomba rész:
friss laskagomba / szárított laskagomba






Hozzávalók:


Javasolt laskagomba rész:
friss laskagomba / szárított laskagomba


Hozzávalók:

2 csirkemell, 1 tojásfehérje és 500 ml
tejszín fél kg húsonként, 1 nagy tárkonyág, 300 g
laskagomba, 3 gerezd fokhagyma, 16 szelet sonka
Elkészítés: A felkockázott csirkemelleket sózzuk,
borsozzuk, majd pürésítsük mixerrel és adjuk hozzá a
tejszínt mixelés közben. Tegyük hűtőbe a habot.
Aprítsuk fel a laskagombát, adjuk hozzá a
tárkonyleveleket és a fokhagymát. Süssük át olajban,
hűtsük le és keverjük a habhoz. Két, egymást kissé
átfed- sonkába púpozzunk egy evőkanál habot,
hajtsuk át rá a sonkaszeleteket, hogy négyzet alakú
csomagot kapjunk. Forrósítsunk olajat egy
serpenyőben. Süssük benne a sonkatekercseket, amíg
kissé megbarnulnak. Fordítsuk át és süssük át a másik
oldalt is. Tegyük a tekercseket 6-8 percre 220 Celsius
fokra el-melegített sütőbe. Salátával tálaljuk. Dijoni
mustáros öntetet javaslunk a salátához.

Forrás: https://www.cookingforcharity.com/?page_id=410